Open Space 2019

A Kompátia – Életkerekítő játékok

Redő Júlia, Strasser Katalin

Pályázat
az 50 perces „open space” bemutató és workshop lehetőségre
“” A játék az élethelyzeteinkkel analóg tanuló terep, ahol védett közegben kigyakorolhatjuk azokat a viselkedésmintákat, amelyek a leginkább szolgálják majd a harmóniát mindennapi kihívásokban is.””
A „Kompátia – Életkerekítő játékokat” szeretnénk megismertetni összesen 50 perces bemutatónk és workshopunk keretében. Ez egy kézzel fogható eszköz és módszer az Együttműködő/Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) tanítására és gyakorlására. Az EMK – talán a résztvevők közt is többek számára ismert – 60 országban elterjedt konfliktuskezelő, kapcsolódást segítő módszer. A „Kompátia játékok” és a hozzájuk tartozó kártyacsomag könnyed, élvezetes módon segítik az EMK elsajátítását, az érzelmi intelligenciafejlesztést, a közösségépítést, a racionális és az érzelmi tényezők összehangolását felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt! Egy kártyacsomagban 32 db érzelmeinket megjelenítő rajz és kifejezés és 64 db egyetemes szükségleteinket felidéző kártya segíti, hogy mások hibáztatása helyett magunkról tudjunk beszélni, és másokat is könnyebben értsünk meg.
Ha megtanuljuk tisztán kifejezni magunkat, és empatikusan hallani másokat, akkor megállíthatjuk a bizalmatlanságból fakadó, ítélkező gondolkodást, büntető stratégiákat, amelyek akadályt gördítenek közénk. Ezzel együtt pedig felszínre kerülhetnek az értékek, melyek eredendően motiválnak bennünket, és megkönnyítik az együttműködést.
A bemutatkozásunkban sort keríthetünk egy 10 perces kisfilm levetítésére, melyben 4. osztályban a kártyák segítségével beszélnek a gyerekek egy kihívást jelentő témáról. Röviden ismertetnénk az EMK 4 lépéses személetmódját, és kipróbálnánk néhány játékot, melyben saját tapasztalatokat szerezhetnek a résztvevők a módszerről és az elsajátítását segítő eszközről.
A Kompátia – Életkerekítő Játékok I. kártyacsomagját, és játékgyűjteményes könyvének I. részét szívesen árusítjuk is. Normál ár: 8.200 Ft helyett 7.200 Ft-os pedagógus kedvezménnyel, valamint az „Útikalauz az Együttműködő, Erőszakmentes Kommunikációhoz ” című könyvünket, és Marshall Rosenberg – az EMK kidolgozójának – könyveit: „A szavak ablakok vagy falak”, és az „Így is lehet tanítani és neveleni” című művét.
Az alábbi linkeken olvashatnak bővebben a kiadványról és a módszerről, és kisfilmeket is láthatnak óvodásokkal, elsősökkel, negyedikesekkel és családi használatban, cikkeket, rádióriportokat hallhatnak:
http://emk.hu/kiadvanyok/
Fb: Kompátia – Életkerekítő Játékok

Bizalommal várjuk visszajelzésüket:
Redő Júlia – A Kompátia – Életkerekítő játékok társalkotója, EMK tréner
Strasser Katalin Eszter – EMK tréner, mediátor”